Kroatien ett riktigt guldkorn

Kroatien har med åren blivit en riktig populär destination dit många reser för att njuta av såväl guldglimmande sandstränder och turkost vatten som historiska landmärken och sevärdheter. Här finns i stort sett allt som krävs för att få en avkopplande och innehållsrik resa.

Kristallklart vatten, spännande historia och en fantastiskt välsmakande mat gör Kroatien till en fulländad och dessutom prisvärd semesterdestination. Den som nöjer sig med en weekendresa kan smidigt boka sin resa online resorkroatien.se till fantastiska och innehållsrika Dubrovnik.

Historiska vingslag
Även om Kroatien kanske för de flesta gjort sig känt som en sommardestination med fantatstiska stränder och ett otroligt mäktigt vatten finns här mycket annat att se och göra. Landet har nämligen en spännande historia och mäktiga sevärdheter som exempelvis de imponerande romerska ruinerna. Amfiteatern i Pula är en annan sevärdhet man inte bör missa. Den är den sjätte i ordningen i världens.

Med tanke på Kroatiens häpnadsväckande sevärdheter är det kanske inte så konstigt att skaparna av den populära TV-serien Game of Thrones valde Dubrovnik som en av seriens inspelningsplatser. Här återfinns bland annat vad som i serien kallas för ”King’s Landing”.

Sol och bad
Den kroatiska kusten bjuder på vacker natur med charmig skärgård, mysiga små byar, romarhistoria och inte minst det turkosglimmande vattnet. Att sola och bada vid någon av landets kustorter är en avkopplande och fridfull upplevelse med badvikar, bryggor och stränder om vartannat.

Hvar, Zadar, Porec, Makarska och Bol är några exempel på klassiska badorter att besöka i Kroatien. Oavsett vilken plats man väljer att semestra på erbjuds skön natur, vackra stränder och spännande sevärdheter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *